Wednesday, January 11, 2012

gaga over Modern Family



best show ever! (for now lah)

yang paling best dari HIMYM.
i tried to watch New Girl the other day, but so-so je lah show tu... biasa-biasa je. buat bazir space kat laptop je download cerita tu...

Saturday, December 10, 2011

New Year's Eve

aku nak tengok sangat movie ni.
tapi takde tayang kat Mines.
malas pulak kan nak pergi KLCC ke Midvalley ke...
nak download confirm takde lagi versi lawa selain CAM version...
tapi semalam once aku google, dapat tau yang director/producer movie sama yang produce/direct movie Valentine's Day. frust sangat bila dapat tau fact ni sebabnya dulu before tengok Valentine's Day macam gini gak aku sexcited. last-last hampeh je jalan cerita dia. better tengok cerita ibu peri Indonesia yang karut marut tu. like seriously tak best Valentine's Day tu. harapkan pelakon-pelakon je hebat kan... samalah ngan movie New Year's Eve ni, dibarisi kemain ramai celebs A-list Hollywood...
so now, to watch or not to watch? that is the question!

Friday, December 9, 2011

bokeh




yeah i know my jejari tak runcing macam kak jejari runcing tu. hew hew. tapi ni terpaksa guna jejari tembam ni sebagai objek fokus konon-kononya nak shoot bokeh... hasilnya not bad lah untuk beginner like me... selalu baca kat internet kalau nak shoot bokeh yang lawa time Christmas Eve. So, 'tis the season fralalala



okay baru beli wide + macro converter. this is the closest thing to macro and wide lense that i can afford for now. kalau nak beli macro or wide lens yang betul-betul punya will cost me RM1000. ni pun dah berhabis RM500 tu jadah ni saja. aku pun tak paham la pasal apa aku gila sangat kat mende alah ni... kalau dipikir balik, alangkah eloknya duit sebanyak tu aku spend untuk update aku punya wardrobe ni... hari-ari asyik pakai baju sama je. t-shirt, jeans, sweater... tapi to be frank aku tak nyesal pun beli ni, puas hati... hihi...at first niat nak beli lens 50mm je, yang tu lebih kurang RM230, tapi aku ni memang jenis gullible. pantang orang promote terus je tertarik. lepas ni rasanya nak beli slr yang full frame baru puas hati. Canon 5D Mark II. gyeah!!!!!!!!!!

rumah sewa part 2

man, i can't gather together words to describe betapa homey nya duduk rumah sewa. jarang sangat dah rasa homesick macam duduk kat kolej dulu.... hihi... plus, sewanya murah sangat, macam my rumah sewa ni setiap orang just kena bayar RM100 sebulan, takde deposit langsung. kat kebanyakan tempat yang aku survey semuanya kena bayar deposit dua bulan sewa lah.... melampau tu, yeah i know the purpose of deposit is to cover for the next month's rent in case korang tetiba kering ke apa kan, but untuk student aku rasa no need kot deposit 2 bulan, sebulan pun dah cukup. and then some of my friends takut nak duduk luar sebabnya risau pasal utilities. yelah dulu pun aku risau gak takut dapat housemates ni jenis membazir elektrik ke kan, tak pasal-pasal kena bayar bil yang melambung tinggi. sepanjang aku stay kat sini tak pernah lagi kena bayar more than RM10 untuk bil letrik. dulu serious risau sebabnya kat rumah tu ada peti sejuk yang memang sentiasa switch on, mesin basuh lagi, tv yang sentiasa dipasang. padahal tak mahal pun. paling tinggi pun last month, RM9 something. bil air pulak negatif, so tak payah bayar untuk last month. hihi.. sebabnya kat kawasan Sri Serdang ni memang rendah kadar bil air ni. dulu masa mula-mula masuk kemain jimat aku guna air. setiap kali mandi mesti set dalam kepala "okay mandi ala kadar sudah, takut bil tinggi"... sebabnya masa kakak aku belum beli rumah sendiri, dia stay kat kuarters guru style rumah flat gak, kemain mahal bil air bulan-bulan. haha... and now, setiap kali bil air sampai kat rumah, housemate aku mesti "ala, asal murah sangat? kalo tau gini bleh guna banyak2 lagi".. hihi...
tapi kat rumah ni satu je lah takde, which is wi-fi. kalau kat rumah member aku dia kena bayar extra RM20 per month untuk wi-fi unlimited. tak kisah pun sebabnya kalau kitorang nak online, pergi je kat balkoni belakang ni yang betul-betul menghadap Fakulti Food Tech, bawak laptop, dapat detect Uspot.. tehehe... tak payah guna password pulak tu, and non-stop since dah tak payah login apa semua, not too mention laju sangat. once rooomate aku bagi tau pasal ni, hari tu masa weekend, seharian aku biar je laptop kat situ, download sampai 20 movies DVDrip... yay! profit!


so overall, setiap bulan just kena bayar roughly 115 je lah paling tinggi...

Tuesday, November 15, 2011

Gossip Girl

1. Your favorite character
Blair Waldorf

2. Your least favorite character
Nate Archibald, tak penting pun dia ni.

3. Character you’d date
Dan Humprey *smooch*

4. Character you’d like to go shopping with
it goes without saying; Serena Van der Woodsen

5. Character you’d like as your child
Vanessa, the independent one and full of life

6. Character who would probably be your rival
Georgina, she's a bitch

7. Character you have most in common with
i can't remember her name, but in the beginning of season 4, she used to date Chuck, a French chick.

8. Character you’d bring home to your parents
aww. who else? Dan Humprey! he's a keeper.

10. Character you’d never bring home to your parents
Chuck Bass. never bring a womanizer home to your parents.

11. Character you’d become best friends with
Eric. i could use a gay bestfriend once in a while

12. Character you’d go camping with
Dan Humprey.

13. Character you wouldn’t mind being roommates with
again, Dan Humprey...

15. Character you’d want to cook for you
Dorota, Blair's help.


16. Character you wouldn’t mind having as a parent
Rufus Humprey.


XOXO

Monday, November 7, 2011

Padang Ragut UPM







dah habis degree 3 tahun kat UPM pun still lagi tak sampai-sampai kat pokok sebatang tu. nasib baik sambung master, masih lagi berpeluang nak pergi sini. so, seminggu lepas konvo hari tu planning nak shoot kat pokok ni tapi aku pulak tak tahu jalan. budak-budak ni pun tak tahu gak. habis orang aku tanya, tapi slow learner macam aku ni lambat sikit pick up.. haha... lagipun aku masih lagi takut-takut nak drive sini takut masuk highway macam hari tu. trauma lagi. plus dah lama tak drive. so, last-last tak jumpa cari, pergi je lah padang golf and MAEPS... teheee...



akan bersambung